Deschiderea unei noi crese in LUGOJ – CRESA Nr. 3

Deschiderea unei noi crese in LUGOJ – CRESA Nr. 3

Luni, 12 septembrie, în prezenţa unei numeroase asistenţe, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj a deschis porţile Creşei nr.3, situată pe str. Ep. Dr. Ioan Bălan, nr. 17, în incinta Grădiniţei cu Program Normal nr.7.

La eveniment au participat Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj, deputatul Sorin Stragea şi Angelica Uscat, Director coordonator al DASC Lugoj.

Creşa nr.3 funcţionează în baza HCL nr. 147/ 25.08.2011 şi se alătură grupelor de creşă existente deja, şi anume Creşa nr.1, situată pe Al. Brazilor, nr.3, şi Creşa nr. 2, cu sediul pe str. Ceahlăului, nr.21.

Acestea compun Serviciul Creşe aflat în subordinea DASC Lugoj.

Noua instituţie dispune de o capacitate de 20 de locuri, iar programul este de luni până vineri, între orele 6.00 – 18.00.

În cadrul creşei sunt admişi copii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani. Micuţii beneficiază de trei mese/ zi, şi anume micdejun, prânz şi gustare, mâncarea fiind transportată zilnic de la Creşa nr. 1 cu un autoturism avizat sanitar.

Structura de personal cuprinde un asistent medical, un educator-puericultor şi două infirmiere.

Personalul se ocupă de îndeplinirea atribuţiilor de monitorizare a stării de sănătate fizică şi psihică a copiilor, dar şi de educarea timpurie a acestora.

Cei mici se bucură de un spaţiu curat, recent amenajat, compus din: sală de primire, cameră de joacă, cameră de odihnă, izolator, cabinet medical şi grup sanitar.

Creşele sunt instituţii publice specializate în servicii cu caracter social, medical şi educaţional pentru creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor.

Ultima modificare: 05.09.23 – 09:58 de către DASC Lugoj

Anteriorul FIDELITATE si EXCELENTA